TV-opnamen De Omgekeerde Wereld met Joris Voorhoeve, Christ Klep, Paul Scheffer en Ad Verbrugge

Felix & Sofie: dinsdag 17 april 2007

In de Maand van de Filosofie een wel heel bijzondere Felix-en-Sofie: opnames voor een pilot van het VPRO TV-programma van "De Omgekeerde Wereld". Uw gastpresentatoren Paul Scheffer en Ad Verbrugge ontvangen Joris Voorhoeve en Christ Klep over humanitaire missies door het leger

20:00 Beter Niets Doen?

De titel van deze pilot is "Beter niets doen? van Screbreniza tot Uruzgan" en gaat over de morele aspecten van humanitaire interventies. Wat zijn zoal de redenen om tot interventie over te gaan? Maken we in veel gevallen de zaak niet alleen maar erger? Hoe zit het met de verhouding tussen eigen veiligheid en de doelstellingen van de interventies? Stel je de problemen niet alleen maar uit door geweld tijdelijk de kop in te drukken?

Joris Voorhoeve was minister van Defensie ten tijde van de oorlog in het voormalige Joegoslavië en is momenteel o.m. hoogleraar internationale veiligheidstudies aan de Nederlandse Defensie Academie en lid van de Raad van State in buitengewone dienst

Christ Klep is universitair docent internationale militaire operaties, defensievraagstukken, buitenlands beleid en eigentijdse geschiedenis. Hij publiceerde o.m. "Van Korea tot Kosovo", over de Nederlandse militaire deelname aan vredesoperaties vanaf 1945.

Er is een beperkt aantal plaatsen, dus kom op tijd! De opnames zullen niet in de foyer zijn, maar in één van de zalen van Felix Meritis, dit wordt op de avond zelf bekend gemaakt.

22:00 Overweeg Uw eigen interventie aan de bar...

826 / Laatst gewijzigd: 9-apr-2007

Felix & Sofie

17 april 2007
Aanvang: 20.00 uur

Toegang: gratis

Felix Meritis
Keizersgracht 324
Amsterdam

Organisatie: Stichting An Sich i.s.m. Filosofie Magazine en Felix Meritis. Felix & Sofie wordt financieel ondersteund door hun donateurs, de VU Boekhandel, Uitgeverij Boom, Uitgeverij Ambo Anthos en Veen Magazines.


Boeken bij dit programma

Bestel ze on line en krijg ze voor €1,95 extra per zending thuisbezorgd.
(N.B.: Deze aanbieding geldt alleen binnen Nederland)


T. Beeckman: Het verlichte dier


Richard Dawkins: The God Delusion


T. Heysse e.a.: Habermas


Christ Klep en Richard van Gils: Van Korea tot Kosovo


Jan van Riessen: Vreemdgang


Paul van Tongeren: Deugdelijk leven


P.J.H. van Vugt: Beslissen is menselijk


Ad Verbrugge: De verwaarlozing van het zijnde


Charles Vergeer: Binding en betekenis