De Eerste Felixsofie QUIZ en de Vijfde Socrates wisselbeker

Felix & Sofie: dinsdag 14 maart 2006

Filosofie in de Prijzen - bekendmaking Shortlist Socrates Wisselbeker en Filosofiequiz i.s.m. Boekhandel Kirchner, Oxford UP en Routledge.

Het uitloven van prijzen en eerbewijzen was volgens Montaigne een van de slimste en goedkoopste manieren om mensen gelukkig te maken en te motiveren. Felix-en-Sofie maakt het eerste gedeelte van haar naam waar met de bekendmaking van de shortlist van de Socrates Wisselbeker en een wervelende filosofiequiz

21:00 Shortlist Socrates Wisselbeker - Met Frank en Maarten Meester

Ook dit jaar zal op de Nacht van de Filosofie - zaterdag 8 april 2006 - de Socrateswisselbeker uitgereikt worden aan de auteur van het meest prikkelende filosofieboek van het afgelopen jaar. De longlist met 20 boeken wordt nu uitgedund tot een shortlist van 5 titels. Frank en Maarten Meester, die goede en slechte boeken feilloos kunnen onderscheiden, zullen eerst hun deskundige keuze maken. En daarna zullen de juryleden Frans Jacobs en Daan Roovers vertellen welke vijf boeken echt een kans maken op de Socrates Wisselbeker.

21:20 Voorronde Felixsofiequiz

Felix & Sofie en Boekhandel Kirchner organiseren, gesponsord door Routledge en Oxford Press de eerste Felixsofiequiz! Wist u dat Aristoteles de spindoctor van Alexander de Grote was? Waarom, en wat, Pascal Descartes niet vergeven kan? En wat in de Franse differentiefilosofie het verschil is tussen een singulariteit en een evenement? Zo ja: doe mee met de Felixsofiequiz! Zo niet: doe ook mee, want iedereen die meedoet krijgt een boek! De hoofdprijs?... houden we nog even geheim, maar we kunnen u wel verklappen dat u zo’n 1000 pagina’s filosofie rijker zult zijn. Voor aanmelding, uitleg en voorwaarden kijk op www.boekhandelkirchner.nl. En daarnaast krijgt het winnende team nog een jaar lang korting op filosofie bij Boekhandel Kirchner. Voor aanmelding, uitleg en voorwaarden kijk op Boekhandel Kirchner ! Schrijf je hier in!

22:15 Eindronde Felixsofiequiz en bekendmaking filosofiekampioen 2006

De bloedstollend spannende finale van de quiz en de huldiging van de eerste filosofiekampioen. En daarna aan de bar genieten van het materiële en geestelijke gewin!

Met dank aan de sponsors van de avond

Kirchner is gespecialiseerd in theologie, filosofie en geschiedenis en heeft meer dan 1800 filosofieboeken op voorraad. Kirchner bestaat meer dan 100 jaar en is daarmee een van de oudste zelfstandige boekhandels in het hart van Amsterdam. Graag laten we u zien wat we in huis hebben!- komt u langs of kijk op www.boekhandelkirchner.nl. Oxford University Press en Routledge zijn 2 van de meest bekende en prestigieuze academische uitgevers en hebben een uitgebreid fonds filosofie - zij stellen deze avond de prijzen beschikbaar.
BOEKHANDEL KIRCHNER,
Leliegracht 32, 1015 DG Amsterdam


696 / Laatst gewijzigd: 4-mrt-2006

Felix & Sofie

14 maart 2006

Toegang: gratis

Studio Plantage
Plantage Kerklaan 36
Amsterdam

Organisatie: Felix & Sofie


Boeken bij dit programma

Bestel ze on line en krijg ze voor €1,95 extra per zending thuisbezorgd.
(N.B.: Deze aanbieding geldt alleen binnen Nederland)


Rutger Claassen: Het eeuwig tekort


Hans Maes & Ted Cohen: Grapje!


Ton Vink: Als de dood voor de dood