Foto-impressies

11 juni 2002

Harry Mulisch is gepromoveerd in de filosofie

Minister Hermans opende eendags-universiteit

De slotavond van het seizoen van het filosofisch café Felix & Sofie op dinsdagavond 11 juni 2002 was een bijzondere gebeurtenis. Harry Mulisch is gepromoveerd in de filosofie aan de Universiteit Felix & Sofie! Deze nieuwe Amsterdamse universiteit werd voorafgaand aan de ceremonie geopend door minister van onderwijs drs Loek Hermans, die de universiteit na afloop van de promotie weer heeft opgeheven.

Felix Meritis, ca. 19.45 uur

Amsterdam

13 november 2001

Spinoza & het denken van kinderen

Een avond over de kronkels van het kinderlijke denken met Thecla Rondhuis en Huib Schwab, en een gesprek over de waarde van Spinoza's filosofie met Wiep van Bunge.

Felix Meritis, Shaffyzaal, ca. 19.45 uur

Amsterdam

9 oktober 2001

Ideologie & identiteit

Met een debat over de rol van ideologie in de politiek met Peter Sas, Roel Kuiper en Patrick van Schie; een zoekend gesprek naar de aard van identiteit met Marjolijn Drenth von Februar en René van Woudenberg; een column van Menno van der Veen en hopelijk ook nog muziek.

Felix Meritis, ca. 19.45 uur

Amsterdam

12 juni 2001

Het grote VU-UvA debat

Het cliché wil dat het personeel van de VU saai is, en de studenten truttige thuiswoners, terwijl de UvA wordt gekenmerkt door een grootsteedse en meeslepend levende populatie intellectuelen. Is dit waar?
Ook wordt beweerd dat er grote verschillen zijn over het Ware het Goede en het Schone aan de verschillende wijsgerige faculteiten. Welke zijn dit? Deze avond gaat het onthullen.

Felix Meritis, ca. 19.45 uur

Amsterdam

13 maart 2001

Existentialisme!

Deze Felix & Sofie staat geheel in het teken van het Franse existentialisme: een avond over existentiële levensvragen, de absurditeit van het bestaan, en de vrijheid om je leven naar eigen model vorm te geven. Dresscode: zwarte coltrui gecombineerd met Gauloisesigaretten of pijp, rode wijn.

Felix Meritis, ca. 19.45 uur

Amsterdam

9 januari 2001

Dieren en Descartes

Desanne van Brederode neemt Ted Honderich in de zeik. René Gude legt uit waarom René Descartes best een lieve man was, en Christian Krijnen breekt een lans voor het radicale verschil tussen dieren en mensen, in een debat met Tjard de Cock Buning. Met tangomuziek van Cambalache!

Felix Meritis, ca. 19.45 uur

Amsterdam

12 september 2000

Autodidacten & de Grote Nietzsche Wie-van-de-Drie Kwis

Willem Otterspeer over nut en nadeel van autodidacten als de filosoof Bolland, gevolgd door de Grote Nietzsche Wie-van-de-Drie Kwis.

Felix Meritis, ca. 19.45 uur

Amsterdam

28 mei 2000

Extra Felix & Sofie inclusief filosofische wandeling

Met een filosofische wandeling door Amsterdam, een gesprek met Ton Lemaire over de filosofie van stad en platteland, en uitreiking van het eerste exemplaar van de Filosofische reisgids aan Harry Mulisch

Felix Meritis, 14.30-17.00 uur

Amsterdam

8 februari 2000

Geweld als antwoord & Connie Palmen

Wederom in de zuilenzaal, op de eerste verdieping van Felix Meritis.

Felix Meritis, 20.00 - 22.30 uur

Amsterdam

11 januari 2000

Hermetische filosofie en emoties in de politiek

Met Jan Bor, Wouter Hanegraaff, Henk Woldring, Heleen Dupuis, en Willem Witteveen.

Felix Meritis, 20.00 - 22.30 uur

Amsterdam


Zoek in het archief