overzicht van columns verschenen in 2010


Foucault, leerwereld en seksuele bevrijding

door Gert Hekma

Dit voorjaar is de bar Le Keller in Parijs gesloten. Het zegt u waarschijnlijk niks, en ook ter plekke ontsnapte dit onnozele feit aan de aandacht van de pers. Toch wil ik er hier de aandacht op vestigen want het is geen zinloos feit. >>> (26 oktober 2010)


Weg met het filosofieonderwijs

door Marcel Zuijderland

Op 21 september stond Felix & Sofie helemaal in het teken van het filosofieonderwijs. De avond werd polemisch geopend met een column door onze eeuwige scholier Marcel Zuijderland. >>> (25 september 2010)


E-readers en iPads

door Kasper van Royen

Een goede vriend had vol trots op zijn Facebook vermeld dat hij een E-Reader gekocht. Sinds ik hem ken heb ik hem nooit op het lezen van een boek kunnen betrappen, maar in een paar maanden tijd verslond hij de godganse wereldliteratuur op dat apparaat. >>> (31 mei 2010)


Weg met Felix & Sofie

door Stijn Sieckelinck

Weg met Felix en Sofie!
Was veel beter geweest als titel voor deze avond. >>> (25 april 2010)


Copy-left

door Kasper van Royen

In de documentaire ‘RiP!: A Remix Manifesto’ pleit de Canadese filmmaker Brett Gaylor voor een mentaliteitsverandering op het gebied van intellectueel en cultureel eigendom. >>> (18 maart 2010)


Seks met robots

door Marcel Zuijderland

,,Het was fantastisch lieverd. >>> (3 maart 2010)


Esthetische ontmaagdingen

door Kasper van Royen

Wat was mijn eerste esthetische ervaring? De eerste keer dat ik buiten mezelf trad door de schoonheid van iets? >>> (19 januari 2010)


Zoek in het archief