overzicht van columns verschenen in 2007


De tien geboden van de maffia: moreel, non-moreel, of immoreel?

door Stijn Sieckelinck

Er was geen Da Vinci-code voor nodig en ook geen batterij forensische wetenschappers zoals bij de analyse van de lijkwade van Turijn of de zweetdoek van Oviedo. Een beetje gedegen politieonderzoek volstond om de tien geboden van de Siciliaanse maffiafamilie Cosa Nostra (Onze Zaak) te ontrafelen. En voor de openbaring zorgde dan weer de media. >>> (3 december 2007)


Zelfliefde

door Stijn Sieckelinck

De filosoof en de zelfliefde. Het ultieme teken van zelfgenoegzaamheid of juist de hoogste vorm van Wijsheid? >>> (26 oktober 2007)


Terreur oprekken = idealisme inpolderen

door Stijn Sieckelinck

De strijd tegen terrorisme heeft een punt bereikt waarop niet alleen onze privacy in het gedrang is, maar ook ons recht om het fundamenteel oneens te zijn met elkaar. Door activisme bij voorbaat verdacht te willen maken om de democratie te beschermen, toont een meerderheid in de Tweede Kamer dat ze eigenlijk bang is voor het idealisme dat juist nodig is voor een florerende democratie. >>> (30 augustus 2007)


Something rotten in the kingdom of Japan

door Philip Romer

Ik wil het even hebben over een klein land met een monarchie en een meerpartijenstelsel in de politiek. Iedereen weet het bestaan ervan maar gek genoeg wordt er niet vaak naar gekeken in de wereldpolitiek. Althans, niet zo streng als dat men kijkt naar landen als China, Taiwan, en Zuid en Noord Korea. Ik heb het over Japan. >>> (1 januari 2007)


Zoek in het archief